MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, Kamulaştırma Yasasının 4650 Sayılı Yasayla değişik hükümleri uyarınca, kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasal gerektirici nedenlere ve özellikle kanıtların takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak;
Dosyadaki bilgi ve belgerin incelenmesi ile dava konusu taşınmazda davalı ... ve ...'in malik olduğu ve kamulaştırma bedelinin tapu malikleri adına depo edildiği anlaşılmış olup, bu halde kamulaştırma bedelinin ödenmesine karar verilirken tapu maliklerinin isimlerinin yazılması gerektiğinin düşünülmemesi ve dava konusu taşınmazın üzerindeki mevcut şerhler ile birlikte idare adına tesciline ve terkinine karar verilmesi gerektiğinin düşünülmemesi doğru değil ise de; bu yanılgının giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, gerekçeli kararın hüküm fıkrasının birinci bendinin sonunda yer alan "yol olarak terkinine" sözcüğünün metinden çıkarılarak yerine "taşınmaz üzerindeki mevcut şerhler ile birlikte yol olarak terkinine ve bu hususta tapu müdürlüğüne müzekkere yazılmasına" ibaresi yazılmak suretiyle ve hüküm fıkrasının üçünçü bendinin metinden çıkarılarak yerine "bankaya depo edilen bedelin davalı ... ve ...'e ödenmesine" ibaresi yazılmak suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, 23.09.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.