MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, kamulaştırmasız el atma nedenine dayalı olarak taşınmaz bedelinin faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın yargı yolu nedeniyle reddine karar verilmiş, hükmün davacılar vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya elektronik ortamda Dairemize gönderilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın 30.12.2013 tarih 9919 ve Yargıtay 1. Başkanlığının 14.01.2014 tarih, 80803665/2013/51/674 sayılı yazıları ile temyiz incelemesi için dosyaların fiziki olarak değil, dosyadaki bütün belgelerin yerel mahkemece taranarak sisteme aktarılacağı ve bu şekilde dosyanın elektronik ortamda Yargıtay'a gönderileceği, temyiz incelemesinin de elektronik ortamda yapılması gerektiği bildirilmiştir.
Elektronik ortamdan Dairemize gönderilen temyize konu yukarıda esas numarası yazılı dava dosyasının UYAP ortamında yapılan temyiz incelemesinde;
Dava dosyası içindeki bütün bilgi ve belgelerin elektronik ortama aktarılmadığı anlaşılmaktadır.
Sağlıklı bir temyiz incelemesinin yapılabilmesi dosyadaki bütün belgelerin mahkemece taranarak UYAP ekranına aktarılması suretiyle mümkündür. Temyize konu dosyada bulunan bir kısım evrakın elektronik ortamda bulunmaması ve türüne uygun okunaklı şekilde taranmaması halinde temyiz incelemesinin yapılması mümkün değildir.
İncelenmesi gereken;
1-Mahkemenin gerekçeli kararının davacılar vekiline ve davalı idare vekiline tebliğine ilişkin tebligat parçaları,
2-Davacılar vekilinin temyiz dilekçesinin davalı idare vekiline tebliğine ilişkin tebligat parçaları,
Elektronik ortamdan gönderilen dosya içerisinde bulunmamaktadır.
Ayrıca taranan evrakda, davalı idere vekilinin temyiz dilekçesi mevcut olup, dilekçede belirtilen dosya esas ve karar numarası ile bilgilerin temyize konu dosya ile uygun olmadığı anlaşılmıştır.
Bu nedenlerle, mahkemece dava dosyasının yapılacak dizi pusulasına göre yukarıda incelenmesi gerektiği belirtilen belgelerin dosyada bulunmaması halinde gerekli işlemlerin yapılarak, belgelerin ilgili yerlerden getirtilerek dosyanın kül halinde fiziki olarak gönderilmesi için yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 11.12.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.