MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, projeye aykırılığın eski hale getirilmesi ve tahliye, karşı davada 1, 2 ve 3 nolu bağımsız bölümlerin cins değişikliğine izin verilmesi, 25 nolu bağımsız bölümün projeye aykırılığının giderilmesi, birleşen davada ise 15.05.2013 günlü kat malikleri kurulu kararının iptali istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulüne, karşı davanın ve birleşen davanın ise kabulüne karar verilmiş, hüküm taraf vekillerince temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz istemlerinin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
1-Birleşen dava yönünden;
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici nedenlere göre, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usule ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye onama harçlarının temyiz edenlere yükletilmesine,
2-Asıl dava ve asıl davaya karşı açılan karşı dava yönünden ise;
Mahkeme kararı davacı (karşı davalı) vekili ile davalı (karşı davacı) vekili tarafından yasal süresi içinde temyiz edilmiş ise de, davacı (karşı davalı) ... vekili 19.02.2016 tarihli, davalı (karşı davacı) ... vekili de 19.02.2016 tarihli dilekçesi ile davadan ve karşı davadan feragat ettiklerini bildirdiğinden, feragatlar konusunda bir karar verilmek üzere mahkeme kararının BOZULMASINA, temyiz peşin harçlarının istek halinde temyiz edenlerden ... ve ...'e iadesine, işbu kararın tebliğinden itibaren onbeş gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere 28.03.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy