MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Dava dilekçesinde, Kamulaştırma Yasasının 4650 Sayılı Yasayla değişik hükümleri uyarınca, .... Köyü 120 ada 2 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırma bedelinin tespiti ve idare adına tescili istenilmiştir. Mahkemece davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekili ve davalılardan ... tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
1-Davalı ...'ın temyizi yönünden;
Mahkeme kararı davalıya 28.01.2016 günü tebliğ edilmiş olup, temyiz dilekçesi 15.02.2016 tarihinde temyiz defterine kaydedilmiştir. Bu durumda HUMK.nun 437. maddesi hükmünde öngörülen 15 günlük temyiz süresi geçmiş bulunduğundan 1.6.1990 gün ve 1989/3 Esas 1990/4 Karar sayılı Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararı uyarınca temyiz isteminin REDDİNE,
2-Davacı vekilinin temyizi yönünden ise;
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bilgi ve belgeler okunup gereği düşünüldü.
Mahkemece verilen karar davacı vekili tarafından temyiz edilmiş ise de, adı geçen 09.11.2016 tarihli dilekçesi ile temyizden feragat ettiğini bildirdiğinden temyiz isteminin REDDİNE, temyiz peşin harçlarının istek halinde temyiz edenlere iadesine, 05.12.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.