(634 S. K. m. 12)
Dava: Dava dilekçesinde ortaklığın giderilmesi istenilmiştir. Mahkemece davanın kat mülkiyeti tesisi suretiyle ortaklığın giderilmesi cihetine gidilmiş, hüküm davacılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Karar: Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak; Mahkemece daha önce verilen karar Kat Mülkiyeti Yasasının 12. maddesinde yazılı belgelerden eksik olanların tamamlattırılması, bu belgelerden paydaşlarca imzalanması gerekenlerin imzalattırılması, imzadan kaçınan paydaş varsa belgeleri imzalaması için süre verilmesi, bu süre içinde de imzalamadığı takdirde hükümle birlikte imza etmiş sayılmasına karar verilmesi gerektiği belirtilmek suretiyle bozulmuş, dosyaya daha önce konulan yönetim planını imzalamaları için 9.7.2002 tarihli duruşmada taraflara meşruhatlı davetiye çıkartılarak imzalamadıkları takdirde imzalamış sayılacaklarına karar verilmesine rağmen nihai kararda bu yönde bir hüküm tesis edilmemiş olması doğru değilse de bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden,
Sonuç: Gerekçeli kararın 3. sahifesinin 21. satırından sonra gelmek üzere 22. satır olarak "anataşınmaza ait yönetim planının imzalamayan kat maliklerince imzalanmış sayılmasına" cümlesinin yazılması suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekli ile ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye onama harcının temyiz edene yükletilmesine, 4.3.2003 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy