(2004 S. K. m. 67)
Dava: Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere ve özellikle 14.8.1997 tarih 55.606.619 TL miktarlı faturanın açık fatura olarak düzenlenmesine ve davalının ödeme savunmasını kanıtlayamamış bulunmasına göre davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan diğer temyiz itirazlarının reddi gerekmiştir.
2- Borcun ifa edileceği gün taraflarca belirlenmediği gibi borçlu takipten önce temerrüde düşürülmediğinden davalının takiple birlikte temerrüde düştüğü gözetilerek takip tarihine kadar işlemiş faiz talebi yönünden itirazın iptali talebinin reddi gerekirken işlemiş faiz hakkında da itirazın iptaline karar verilmesi doğru değildir.
Sonuç: Yukarıda (1) nolu bentte yazılı nedenlerle davalının diğer temyiz itirazlarının reddine, (2) nolu bente yazılı nedenlerle hükmün BOZULMASINA, peşin harcın istek halinde iadesine, 30.09.1999 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy