(2004 S. K. m. 142)
Dava: Taraflar arasındaki sıra cetveline itiraz davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen kararın süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: Şikayete konu sıra cetvelinin, İstanbul 6.İcra Müdürlüğünün 1999/4804 Sayılı icra dosyasından düzenlenmesinde bir usulsüzlük bulunmamaktadır. Ancak, sıra cetvelinde birinci sırada yer alan davalı alacaklı İ... Bankasının ihtiyati haciz tarihi 26.2.1999 kesinleşme tarihi ise 23.3.1999, ikinci sırada yer alan alacaklı T...bank'ın ihtiyati haczi 5.3.1999 kesinleşme tarihi 20.3.1999, davacının ise ihtiyati haczi 11.3.1999 kesinleşme tarihi ise 23.3.1999 olduğunun anlaşılmasına göre, davacı bankanın kesinleşme tarihleri aynı olan davalı İ... Bankasına satış bedelinin garamaten paylaştırılması yönünden iştirak etmesi gerekmektedir. Bu yön gözetilerek şikayetin kabulüne karar vermek gerekirken, reddi doğru değildir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenle kararın BOZULMASINA, peşin harcın istek halinde iadesine, 19.2.2002 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy