(2004 S. K. m. 67) (1086 S. K. m. 275, 284)
Dava: Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı sebeplerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içerisinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: Dava, kredi kartı alacağının tahsili için girişilen icra takibine yönelik itirazın iptali ve icra inkar tazminatı istemine ilişkindir.
Davalı vekili, müvekkilinin davacı banka ile kredi kartı sözleşmesi imzalamadığını, müvekkilinin Ermenek'teki bir esnaftan Vestel Bilgisayar aldığını, bu bayinin Denizbank ile çalıştığını, müvekkilinin yatırdığı taksitlerin banka nezdine geçmeye başladığını, borcun ödendiğini belirterek davanın reddi gerektiğini savunmuştur.
Mahkemece benimsenen bilirkişi raporuna göre davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.
Hükme esas alınan ve hukukçu bilirkişi tarafından düzenlenen raporun sonuç kısmının ikinci bendinde gerçek borç miktarının bir mali müşavir tarafından hesaplanması gerektiği belirtilmiştir. Bu halde mahkemece iddia ve savunma çerçevesinde konusunda uzman bir bilirkişiye hesap ekstreleri ve banka kayıtları üzerinde inceleme yaptırılarak ayrıntılı ve Yargıtay denetimine elverişli rapor alınıp bütün deliller birlikte değerlendirildikten sonra uygun sonuç dairesinde bir karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı biçimde hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan sebeplerle hükmün davacı yararına BOZULMASINA, peşin harcın istem halinde iadesine, 03.06.2008 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy