Mahkemesi:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Mahkemece verilen karar iş bölümü nedeniyle gönderme kararı olup, esasen gönderme kararlarının temyizi kabil değil ise de, gönderme kararı ile bağdaşmayan bir hüküm kurulması halinde bu yöne ilişkin temyiz mümkün olduğundan ve gönderme kararında vekalet ücretine hükmedilmemesi gerekirken temyize konu kararda davalı yararına vekalet ücretine hükmedilmesi usul ve yasaya aykırı ise de bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden HUMK'nun 438/7 maddesi uyarınca hükmün düzelterek onanması uygun görülmüştür.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle hükmün 4. bendinin çıkarılarak düzeltilmiş bu şekilde ONANMASINA, peşin harcın istek halinde iadesine, 24.11.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy