Mahkemesi:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
-KARAR-
Davacı vekili, müvekkilinin ,,, Tekstil Ltd.Şti.nden alacaklı olduğunu ve bu alacağın tahsili için giriştiği takibin kesinleştiğini, davalının bu takip nedeni ile müvekkiline ait işyerinde haciz yaptığını, oysaki bu takip nedeni ile müvekkilinin davalıya borcu olmadığını zira, takip dayanağı çek üzerinde hernekadar müvekkili şirketin ismi yanlışlıkla yazılmış ise de, aslında çek karnesinin hatalı basıldığını, çek karnesini isteyen şirketin...Tekstil Ltd.Şti.olmasına rağmen sehven müvekkili şirketin isminin yazıldığını, her iki şirketin farklı tüzel kişiliğe sahip olduğunu, çek hesabının da müvekkiline ait olmadığını bu nedenle dava açma zarureti doğduğunu belirterek müvekkilinin davalıya borçlu olmadığının tespiti ile % 40 tazminata hükmedilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, dava ve takip konusu çekin davacı...Tekstil Ltd.Şti.ne ait olduğunu ve takibin kesinleştiğini, davacı şirket ile...Tekstil Ltd.Şti.nin aynı adreste faaliyet gösterdiğini, her iki şirketin de aynı işkolunda çalıştığını, davacının kötüniyetli olduğunu öne sürerek davanın reddi ile % 40 tazminata karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece yapılan yargılama sonunda, davalının...Tekstil Ltd.Şti.nden alacaklı olduğu ve bu alacağın dayanağının, keşidecisi...Tekstil Ltd.Şti. olan bir çek olduğu, her iki şirketin de aynı adres ve telefonu kullandıkları ortaklar ve şirketler arasında fiili bağlantı olduğu ve her iki şirketin borçtan sorumlu olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, 10.11.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
,