MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalılardan ... tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Dava, Genel Kredi Sözleşmesinden kaynaklanan borcun tahsili istemiyle başlatılan takibe vaki itirazın iptali davasıdır.
Davalılar, duruşmalara katılmamış, cevap vermemişlerdir.
Mahkemece, davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı ... tarafından temyiz edilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 141 ve 6100 sayılı HMK'nun 297 ve 27/c maddeleri gereğince mahkeme kararlarının gerekçeli olması zorunludur. Yerel mahkeme kararında davanın kabulüne ilişkin gerekçeler karar yerinde gösterilmemiştir.
Bu hal, Anayasanın 141, 6100 sayılı HMK'nun 297 ve 27/c maddesine aykırılık teşkil ettiğinden hükmün bu nedenle bozulması gerekmiştir.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan nedenlerle hükmün BOZULMASINA, bozma nedenine göre öteki yönlerin şimdilik incelemesine yer olmadığına, peşin harcın istek halinde iadesine, 12.03.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.