MAHKEMESİ :Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün davacılardan ... tarafından duruşmalı olarak temyiz edilmesi üzerine ilgililere çağrı kağıdı gönderilmişti. Belli günde davacı ...'in vek. Av. ... gelmiş diğer davacı ve davalı tarafından kimse gelmemiş olduğundan, onların yokluğunda duruşmaya başlanarak hazır bulunan avukatın sözlü açıklaması dinlenildikten ve temyiz dilekçesinin süresinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
-KARAR-
Dava, icra takibine konu çeklerden dolayı borçlu olunmadığının tespiti istemine ilişkindir.
Davalı vekili, çeklerin ödeme aracı olarak teslim edildiğini, avans olarak verilmediğini belirterek davanın reddine karar verilmesini talep etmiştir.
Mahkemece, davalı şirket defterlerinin açılış ve kapanış onaylarının bulunduğu, satış nedeniyle düzenlenen faturaların ve ödeme belgelerinin davalı defterlerinde kayıtlı olduğu, davacı şirketin davalıdan aldığı malların bedelini ödemediği, çeklerin karşılıksız çıktığı, ipotek borçlusunun bu davada taraf olması nedeniyle ipoteğin fekki isteminin dinlenemeyeceği gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı ... tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacılardan ...'in yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, 28.05.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy