MAHKEMESİ:Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün davalı vekilince duruşmalı olarak temyiz edilmesi üzerine ilgililere çağrı kağıdı gönderilmişti. Belli günde davacı ... Elektronik Kontrol Sis. San. ve Tic. Ltd. Şti. yetkili temsilcisi ... ile davalı vek. Av. ...'in gelmiş olmalarıyla duruşmaya başlanarak hazır bulunan yetkili temsilci ve avukatın sözlü açıklamaları dinlenildikten ve temyiz dilekçesinin süresinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
-KARAR-
Davacı vekili, taraflar arasında 27.03.2008 tarihinde bir alım satım sözleşmesi düzenlendiğini, davacının ortak olduğu ... tescilli markaya sahip ... Teknoloji ve San. A.Ş.'deki hisselerini davalıya sattığını, ... Teknoloji ve San. A.Ş.'nin davacıdan aldığı fatura karşılığı ürünlerden kaynaklanan 399.200,18 TL cari hesap borcu bulunduğunu, davalının satın aldığı ... Teknoloji ve San. A.Ş.'nin müvekkiline borcunu ödemek için protokol yaparak davacıya bir takım hizmet yükümlülüğü getirdiğini, müvekkilinin edimini yerine getirdiğini, davalının protokol gereği ödemelerini yerine getirmediğini belirterek fazlaya ilişkin hakların saklı kalması kaydıyla 50.000,00 TL alacağın 30.10.2008 tarihinden itibaren ticari faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Yargılama sırasında 09.04.2012 tarihli dilekçe ile davacı ıslah talebi ile dava konusu değerini 399.200,18 TL'ye yükseltmiştir.
Davalı vekili, davacının 27.03.2008 tarihli protokol gereği yüklendiği edimlerini yerine getirmediğini, müvekkilinin satın aldığı sistemin bedelini de ödediğini, müvekkilinin davacıya herhangi bir borcunun bulunmadığını bildirerek davanın reddini istemiştir.
Mahkemece benimsenen bilirkişi raporu doğrultusunda, davacının 27.03.2008 tarihli hisse alım satım sözleşmesi nedeniyle davalıdan 399.200,10 TL alacaklı olduğu gerekçesiyle davanını kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı vekilince temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davalı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, 27.05.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.