MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki bono iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı vekili dava dilekçesinde; davalı ile iki yıllık evli olduklarını ancak aralarında geçimsizlik çıktığını, boşanma davası açan eşi ile barışması için eşinin ablası olan dava dışı ...'ın iş yerine gittiğini, adı geçenin barışma karşılığında 10.000 ,00TL tutarında senet istediğini, söz konusu senedi imzalayıp vermek zorunda kaldığını, eşiyle barıştıktan sonra 21.08.2010 tarihinde eşinin evi terk ettiğini, anlaşma yolu ile boşanma protokolü yapıldığını, protokolde dava konusu senedin iade edileceği belirtilmesine rağmen iade edilmediğini ve tahsil edileceği yönünde tehditler aldığını iddia ederek senedin iptaline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı cevabında, davacı ile evli iken borç olarak verdiği para karşılığı dava konusu senedin düzenlendiğini, iddiaların asılsız olduğunu savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkemece davacının iddiasını yazılı belge ile ispat etmesi gerektiği, dosya içerisinde bononun iptalini gerektirir herhangi bir somut delilin bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiş hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, 16.01.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.