MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi (Tic. Mah. Sıfatıyla)
Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı şirket, müvekkili şirket ile davalı arasında yapılan sözlü anlaşma gereğince davalıdan ayakkabı sipariş edildiğini, buna karşılık 30.09.2011 keşide tarihli 8.000 TL bedelli çek verdiğini, ancak ayakkabıların teslim edilmediğini çekin bedelsiz kaldığını belirterek müvekkilinin bu çekten dolayı borçlu olmadığının tespitine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davacının çekin avans olarak verildiğini ve ayakkabıların teslim edilmediğini yazılı delillerle kanıtlaması gerektiğini, müvekkilinin davacıya mal teslimini yaptığını belirterek davanın reddini istemiştir.
Mahkemece iddia, cevap ve toplanan deliller doğrultusunda davacı tarafın usulüne uygun tutulmayan defterlerinin lehine delil teşkil etmeyeceği, bu nedenle bu defterlerdeki lehe hususların dikkate alınmayacağı, davacı tarafın yemin deliline de başvurmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, 21.11.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy