MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı vekili, müvekkilinin davalıya veresiye fişleri karşılığında akaryakıt satıp teslim ettiğini, ayrıca haricen davalıya borç verdiğini, ancak davalının borcunu ödemediğini, başlatılan icra takibine de haksız olarak itiraz ettiğini belirterek itirazın iptaline, takibin devamına ve icra inkar tazminatına hükmedilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, müvekkilinin davacıdan alışveriş yapmadığını, buna dair müvekkilinin imzasını taşıyan fatura ya da başka bir belge olmadığını belirterek davanın reddini istemiştir.
Mahkemece iddia, cevap ve toplanan deliller doğrultusunda davacı tarafça sunulan veresiye fişleri incelendiğinde akaryakıt fişlerinde yazılı olan ... plakalı aracın davalı adına çalıştığının fişlerde ismi bulunan ve dinlenen tanık beyanlarıyla anlaşıldığı, böylece takibe konu akaryakıtın satışının kanıtlandığı, bu nedenle davalının yaptığı itirazın haksız olduğu gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiş hüküm davalı vekilince temyiz edilmiştir.
Davacı icra takibinde davalıya verilen akaryakıt bedelini talep etmektedir. Davacı davalının aracına verdiği akaryakıtın teslimini kanıtlamalıdır. Dosyaya sunulan ve tanıklarca teyit edilen 2486-2487-2488 numaralı mal teslim senedi bu miktardaki motorinin teslimini kanıtlamaktadır. Bunun dışında teslime dair teslim alan imzası taşıyan belge dosyaya sunulmamıştır. Ayrıca dosyaya sunulan faturaların kapalı olduğu ve akaryakıt satıma ilişkin sadece kasa fişlerinin sunulduğu anlaşılmaktadır. Mahkemece kapalı faturaların mal bedelinin ödendiğine karine olduğu, salt kasa fişlerine itibar edilemeyeceği ve sadece 3 adet mal teslim fişi yönünden davanın kabulüne karar verilmesi gerekirken teslimi kanıtlanamayan mallar yönünden de kabul kararı verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ:Yukarıda açıklan nedenlerden dolayı hükmün BOZULMASINA, peşin harcın istek halinde iadesine, 09.05.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy