MAHKEMESİ:Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı vekili, müvekkilinin davalıya resmi yoldan taşınmaz sattığını, davalının tapu sicil kaydında satış bedeli olarak gözüken 700,000 TL'yi ödediğini ancak elden ödemesi gereken 25.000 TL'yi ödemediğini ileri sürerek bu miktarın taşınmazın davalıya satış tarihi olan 15.09.2009'dan itibaren avans faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, taşınmazın satışının tapu sicil müdürlüğünde gerçekleştirildiğini, taşınmazın tapu kaydında yazılı bedelin tamamının davacıya ödendiğini, davacıya elden ödenmesi gereken herhangi bir miktarın bulunmadığını belirterek, davanın reddine karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece, davalı şirket temsilcisinin davacıya borçlarının bulunmadığına dair yemin ettiği, davacının iddiasını yazılı delille ispatlayamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, 11.09.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.