MAHKEMESİ:Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın açılmamış sayılmasına dair verilen kararın davacılar tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacılar, taraflar arasındaki kredi ilişkisi çerçevesinde davalı yanca aleyhlerine ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapılmış ise de davalıya bir borçları bulunmadığını belirterek, borçlu olmadıklarının tespitine ve ipoteğin fekkine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davanın reddini savunmuştur.
Yargılama sırasında davalı yanca davaya konu alacak dava dışı .... Varlık Yönetimi A.Ş.'ye temlik edilmiştir.
Mahkemece, davanın taraflarca takip edilmemesi üzerine 12.09.2013 tarihinde dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilmiş ve üç aylık sürede yenileme isteminde bulunulmaması üzerine davanın açılmamış sayılmasına karar verilmiş, hüküm davacılar tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere göre, davacıların yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, 25.02.2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.