MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki ihtiyati haciz telebinin incelenmesi sonunda kararda yazılı nedenlerden dolayı talebin reddine yönelik olarak verilen kararın süresi içinde ihtiyati haciz isteyen vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
İhtiyati haciz isteyen vekili, ...’ın kredi kartı borcunu ödemediğini, hesabın kat edilerek ödeme ihtarnamesi tebliğinden de sonuç alınmadığını bildirerek toplam 34.363,47 TL alacak için ihtiyati haciz talebinde bulunmuştur.
Mahkemece, alacağın dayanağının kayıtsız şartsız borç ikrarını havi bir belgeye, kredi sözleşmesine dayalı olmadığı, mal kaçırma unsurlarının da ispatlanamadığı, bu suretle İİK’nın 257. maddesindeki şartların bulunmadığı gerekçesiyle ihtiyati haciz talebinin reddine karar verilmiş, karar ihtiyati haciz isteyen vekilince temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere göre, ihtiyati haciz isteyen vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına,12.02.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.