Davacılar 1- ... 2- ... 3- ... vek.Av. ... ile davalı ... vek.Av. ... aralarındaki menfi tespit davası hakkında ... Asliye Hukuk Mahkemesinden verilen 29.04.2014 gün ve 2011/194 E. 2014/313 K. sayılı hükmün davalı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşuldu.
- K A R A R -
1- Yerel mahkemenin dosya gönderme formunda sadece davalı tarafın kararı temyiz ettiği belirtilmekte ise de, dosya içerisinde davalı tarafa ''temyiz dilekçesi tebliğ edildiğine'' ilişkin tebligat evrakının bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu hususun araştırılıp, davacı tarafın temyiz talebi varsa, buna ilişkin temyiz dilekçesi ile temyiz yoluna başvuru harcı ve temyiz harcının yatırıldığına ilişkin belgelerin dosyaya eklenmesi gerekmektedir.
2- Davalı taraf adına vekaleten temyiz dilekçesini sunan, davalı vekili Av. ...'ın, dosya içerisinde mevcut vekaletnamede isminin bulunmadığı ve anılan avukat adına verilmiş bir yetki belgesinin de dosyada mevcut olmadığı anlaşılmış olup, vekaletname veya yetki belgesinin dosyaya eklenmesi gerekmektedir.
3- Dava konusu .... İcra müdürlüğünün 2011/1173 sayılı icra takip dosyasının aslı veya onaylı sureti ile, söz konusu takip dosyasının dayanağı olan 31.01.2008 keşide tarihli ve 25.000-TL bedelli senet aslının veya onaylı suretinin dosyada mevcut olmadığı anlaşılmaktadır.
4- Davacıların murisi ...'in mirasçılarını gösterir veraset ilamının aslının veya onaylı örneğinin dosyada mevcut olmadığı görülmüştür.
SONUÇ: Yukarıda 1, 2, 3 ve 4 nolu bentlerde belirtilen eksikliklerin tamamlanmasından sonra, yeniden gönderilmek üzere dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 25.02.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy