Asıl ve Birleşen davada davacı .... vek.Av.... ile asıl davada davalılar 1- ... vek.Av.... 2-... , birleşen davada davalılar ... vek.Av.... 2-... 3- .... aralarındaki itirazın iptali davası hakkında .... Asliye Ticaret Mahkemesinden verilen 18/12/2012 gün ve 2011/501 E -2012/306 K. sayılı hükmün taraf vekilleri tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşuldu.
- K A R A R -
1-Davalılardan ... tarafından vekili Avukat ...'e verilen vekaletnamenin okunaklı olmadığı anlaşılmaktadır. Belirtilen vekaletnamenin okunaklı tasdikli suretinin eklenmesi,
2-Asıl ve birleşen davaya ilişkin kararları temyiz eden davalı ... vekilince iki ayrı temyiz yoluna başvurma harcı yatırılması gerekirken bir adet temyiz yoluna başvurma harcının yatırıldığı dosya arasındaki sayman mutemedi alındı belgesinin tetkikinden anlaşılmaktadır. Asıl ve birleşen davalar bağımsızlıklarını koruduklarından dolayı kararların temyiz incelemesinin yapılabilmesi için gerekli olan temyiz yoluna başvurma harcının ikmaline yönelik HMK'nın 434/son maddesi uyarınca işlem yapıldıktan sonra yeniden gönderilmek üzere dosyanın mahkemesine geri çevrilmesine karara vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda (1) ve (2) nolu bentlerde belirtilen eksikliklerin giderildikten sonra yeniden gönderilmek üzere dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 17/02/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy