MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi (Tic.Mah.Sıf.)
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü
- K A R A R -
Davacı vekili, davalı şirket ile ticari ilişkilerinin olduğunu, müvekkili tarafından davalıya satılan ürünlerin bedellerinin ödenmediğini, muhtelif faturalardan bakiye 39.558,226 TL.tutarındaki alacağın tahsili adına icra takibi yapıldığını, davalı borçlunun haksız olarak takibe itiraz ettiğini ileri sürerek, itirazın iptalini ve icra inkar tazminatının davalıdan tahsilini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, müvekkilinin borcunun bulunmadığını, davacı tarafın faturaya konu malın teslim edildiğini ispat yükümlülüğü altında olduğunu, cari hesap ilişkisine dayalı ticari ilişkide alacağın likit olmadığını savunarak, davanın reddini istemiştir.
Mahkemece,yapılan yargılama neticesinde, taraflar arasında ticari bir ilişki bulunduğu, davacının davalıdan malzeme satışı sebebi ile 39.558,26 TL.alacağının olduğunun bilirkişi incelemesi neticesinde tespit edildiği, davalı şirkete teslimatın yapıldığı,fatura içeriğine herhangi bir itirazının bulunmadığı gerekçesiyle davanın kabulüne,itirazın iptaline ve asıl alacağın %20'si oranında icra inkar tazminatına karar verilmiş, hüküm davalı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davalı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, 20/09/2017 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy