MAHKEMESİ :Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı vekili,davalı şirket ile elektrik malzemeleri satın alımına ilişkin anlaşma yapıldığını, toplam 231,687,10 TL' lik fatura düzenlendiğini, davalı şirket tarafından kısmi ödeme yapıldığını, bakiye 40.000,00 TL alacaklarının kaldığını, faturaya dayalı bakiye alacaklarının tahsili için davalı hakkında icra takibi yapıldığını, davalı borçlunun icra takibine haksız olarak itirazda bulunduğunu belirterek, itirazın iptalini ve %20 icra inkar tazminatının davalıdan tahsilini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davacıya borçlarının olmadığını savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, yapılan yargılama ve benimsenen bilirkişi raporuna göre, davacının davalıya 2011 yılı itibarı ile 282.244,58 TL tutarında satış yaptığı, bu konuda taraf defterlerinin birbirini teyit ettiği, taraf defterleri ve sunulan belgelere göre davalının toplam 246.198,60 TL ödeme yaptığı, davacının davalıdan 36.045,92 TL bakiye alacağı kaldığı,ancak davacının ticari defter kayıtlarında davalıdan 24.132,39 TL alacağı gözüktüğü,bu hususun davacı aleyhine delil teşkil edeceği gerekçesiyle davanın kısmen kabulü ile %20 icra inkar tazminatına karar verilmiş, hüküm davalı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davalı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 27/03/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy