MAHKEMESİ:Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- KARAR -
Davacı vekili, taraflar arasındaki ticari ilişki nedeniyle müvekkili şirketin davalıya satıp ve imzalı sevk irsaliyeleri ile teslim ettiği gıda malzemelerinin bedellerinin ödenmemesi nedeniyle ... . İcra Müdürlüğü’nün 2015/21248 Es. sayılı takip dosyası ile icra takibi başlatıldığını, davalının takibe haksız olarak itiraz ettiğini ileri sürerek itirazın iptali ile % 20 icra inkar tazminatının davalıdan tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davacının müvekkili şirkete teslim ettiğini belirttiği malların bir kısmını teslim etmediğini, teslim edilen ürünlerin ise bedellerinin ödendiğini, bununla birlikte temerrüt faizi talebinin de haksız olduğunu belirterek davanın reddi ile % 20 kötü niyet tazminatının davacıdan alınmasına karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece yapılan yargılama, toplanan deliller ve benimsenen bilirkişi raporlarına göre, davacı dayanağı faturaların teslim belgeleri ile karşılaştırılması sonucunda faturalara konu mal ve hizmetlerin davalı çalışanlarına teslim edildiği gerekçesiyle davanın kısmen kabulü ile icra inkar tazminatı isteminin kabulüne karar verilmiş; hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA,, aşağıda yazılı onama harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 19/09/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy