Y A R G I T A Y İ L A M I
MAHKEMESİ : ... Asliye Ticaret Mahkemesi
TARİHİ : 02/10/2015
NUMARASI : 2014/964-2015/745
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalılar tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı vekili, müvekkilinin fatura alacağının tahsili amacıyla başlattığı takibin davalıların itirazı üzerine durduğunu ileri sürerek, itirazın iptaline ve davalılar aleyhine %20 oranında icra inkar tazminatına hükmedilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalılar, davaya cevap vermemiş, duruşmalara da katılmamışlardır.
Mahkemece, yapılan yargılama ve toplanan delillere göre, davacının usulüne uygun olarak tutulan ticari defter ve kayıtlarında davacı şirketin davalı şirkete 2012-2013 yıllarında toplam 23.964,95 TL fatura düzenlediği, 17.520,00 TL nakit, 2.000,00 TL çek, 2.550,00 TL banka havalesi ile tahsilat yaptığı, kalan bakiyenin 1.894,95 TL olduğu, faturaların tamamının davacının ticari defterlerinde kayıtlı olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne, takip faturaya dayalı likit alacak için yapılmış olduğundan davanın kabul edilen kısmı üzerinden %20 oranında icra inkar tazminatının davalılardan alınarak davacıya verilmesine karar verilmiş, hüküm davalılar tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere ve özellikle somut olayda itiraz ve temyiz dilekçelerinde ödeme savunmasında bulunan ve ispat külfeti üzerinde olan davalıların bu yöndeki savunmalarını yazılı delille kanıtlayamamış olmasına göre, davalıların yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenlerden alınmasına, 19/09/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy