MAHKEMESİ :Ticaret Mahkemesi
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı vekili, müvekkilinin davalıdan aralarındaki ticari ilişki nedeniyle alacağı bulunduğunu ileri sürerek, müvekkili alacağının ticari temerrüt faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, taraflar arasında dava konusu alacağa dayanak bir alım-satım ilişkisinin bulunmadığını savunarak, davanın reddini istemiştir.
Mahkemece toplanan delillere göre, davacının davalıya 7.324,52 TL bedeli fatura kesmiş olduğu, ancak söz konusu fatura karşılığı malın davalıya tesliminin kanıtlanamadığı ve alacağın varlığına dair başkaca bir delil de sunulmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı onama harcının temyiz edenden alınmasına, 22/09/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy