ESAS NO : ...
KARAR NO : ...
T.C.
.... Hukuk Dairesi
ESAS NO : ...
KARAR NO :...
Y A R G I T A Y İ L A M I
MAHKEMESİ : ...
TARİHİ : 16/09/2015
NUMARASI : 2015/6-2015/613
DAVACI :...
DAVALI : .... vek. Av. ...
Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı, davalının aleyhine 2 adet bonoya dayalı olarak icra takibi yaptığını, takip konusu bonoların teminat olarak düzenlendiğini, davacının alacağı bulunmadığını ileri sürerek gerçek olmadığının tespitini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili davacının iddiasını yazılı delille kanıtlaması gerektiğini beyan ederek davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, davacının davalıya yemin teklifinde bulunduğu ve davalının yemin davetinin teklifine rağmen yemini eda etmekten imtina ettiği gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı vekilince temyiz edilmiştir.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davalı vekilinin aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan diğer temyiz itirazlarının reddine,
2- Somut olayın özelliği dikkate alındığında davalı taraf icra takibinde her ne kadar haksız ise de kötüniyetli kabul edilemez. Bu durumda mahkemece davalı aleyhine tazminata hükmedilmemesi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ: Yukarıda (1) nolu bentte açıklanan nedenlerle davalı vekilinin sair temyiz itirazlarının reddine (2) nolu bentle açıklanan nedenlerle hükmün BOZULMASINA , 09/05/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Aslı gibidir.
Karşılaştırıldı.
Full & Egal Universal Law Academy