Davacı ... Tur. İnş. Teks. Gıda Tic. ve San. Ltd. Şti. vek. Av. ... ile davalılar 1-... Elektronik Satış A.Ş. vek. Av. ... 2-... Bilg San. ve Tic. A.Ş. vek. Av. ... 3-... Elektronik Sanayi Tic. Ltd. Şti. aralarındaki alacak davası hakkında ... 2. Asliye Ticaret Mahkemesin'den verilen 01.11.2016 gün ve 2016/146 -2016/4 E.-K. sayılı hükme karşı davalılar tarafından kanun yoluna başvurulması üzerine, dosyayı inceleyen ... Bölge Adliye Mahkemesi 22. Hukuk Dairesince kanun yolunun temyiz yolu olması gerekçesiyle Dairemize gönderilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşuldu.
-KARAR-
Bölge Adliye Mahkemeleri 20.07.2016 tarihinde göreve başlamıştır.
Hakkında kanun yoluna başvurulan işbu ilk derece mahkemesi kararı 01/11/2016 tarihinde verilmiştir.
Bu itibarla bu karara karşı başvurulacak kanun yolu istinaf olup bu başvuruyu inceleyecek olan yer Bölge Adliye Mahkemesi’dir.
Her ne kadar işbu dosyada temyiz edilerek kesinleşen bir görevsizlik kararı var ise de bu kararın veriliş tarihi 15/07/2013 ve kesinleşme tarihi 06/01/2015’dır.
Görüldüğü gibi işbu görevsizlik kararı Bölge Adliye Mahkemeleri’nin göreve başlamasından önce kesinleştiği için işbu dosyada HMK’nun Geçici 3. maddesinin 2. fıkrasının uygulanma imkanı yoktur.
Bu itibarla dava dosyasının istinaf incelemesi yapılması için ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmek üzere ilk derece mahkemesi olan ... 2. Asliye Ticaret Mahkemesi‘ne tetkiksiz iadesine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan nedenlerle dosyanın ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmek üzere ilk derece mahkemesi olan Kayseri 2. Asliye Ticaret Mahkemesi‘ne TETKİKSİZ İADESİNE, 07/02/2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.