.....
Taraflar arasındaki asıl ve birleşen menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı asıl ve birleşen davanın açılmamış sayılmasına yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde asıl ve birleşen dava davacıları tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı vekili asıl davada, keşidecisi olduğu bonodaki imzaya itiraz ederek menfi tespit isteminde bulunmuştur.
Davacı vekili birleşen davada, avalisti olduğu bonodaki imzaya itiraz ederek menfi tespit isteminde bulunmuştur.
Asıl ve birleşen davada davalı vekili, davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, toplanan deliller ve tüm dosya kapsamına göre, davacılar 11/03/2015 tarihli celseyi takip etmediklerinden dava dosyasının yenileninceye kadar işlemden kaldırıldığı, 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen dava yenilenmediğinden asıl ve birleşen davanın açılmamış sayılmasına karar verilmiş, hüküm asıl ve birleşen dava davacıları tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, asıl ve birleşen dava davacılarının yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, 17/05/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
.....
Full & Egal Universal Law Academy