(2004 S. K. m. 67) (1086 S. K. m. 275)
Dava: Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı sebeplerden dolayı davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içerisinde taraf vekillerince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
Karar: Davacı Belediye tarafından, davalı Banka aleyhine kaçak su kullanım bedeline ait olmak üzere yapılan icra takibine itiraz karşısında açılan iş bu davada; yerel mahkeme delil tespiti sonunda alınan ve yargılama aşamasında itiraza uğrayan bilirkişi raporunu esas alarak yaptığı inceleme sonunda, alacağın büyük bir kısmını reddederek karar oluşturmuştur. Bu kararda davacı Belediye'nin hesaplamayla ilgili olarak mevzuat ve encümen kararları nazara alınmadığı gibi, davalı Bankanın kaloriferin yörenin mevsim şartları göz önünde bulundurulduğunda, senede bir kaç ay yakılmasının mümkün olduğu, Bankanın tasarrufunda bulunan sair bölümlerde su saatinin bulunduğu gibi, savunmaları da göz önünde bulundurulmamıştır.
Bu nedenle mahkemece yapılacak iş; tarafların iddia ve savunmaları, ibraz edilen makbuzlar, Belediyede mevcut olması gereken ödemelere ilişkin kayıtlar ve Bankaya ilişkin bölümlerin su ihtiyacı ve saati bulunan birimlerle kaçak su kullanılan bölümler göz önünde bulundurularak, mahallinde yapılacak keşif sonunda alınacak bilirkişi raporu değerlendirilerek, hasıl olacak sonuç dairesinde bir karar verilmekten ibarettir.
Sonuç: Yukarda açıklanan sebeplerle hükmün temyiz eden taraflar lehine BOZULMASINA, peşin harçların istekleri halinde iadesine, 27.06.1995 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy