(6183 S. K. m. 21) (2004 S. K. m. 142)
Dava: Taraflar arasındaki sıra cetveline itiraz davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı konusuz kalan davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
Karar: Davacı vekili, borçlunun Kıranardı Yapı Kooperatifindeki alacağına haciz konulduğunu, icra müdürlüğünce ödeme yapılmayacağının bildirildiğini, bu kararın 6183 Sayılı Yasanın 21.maddesine aykırı olduğunu ileri sürerek sıra cetvelinin iptaline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Mercii Hakimliğince sıra cetvelinin 15.11.2001 tarihli kararla iptal edildiği ve kararın kesinleştiği, iptali istenecek sıra cetveli bulunmadığı gerekçesiyle şikayetin reddine karar verilmiş karar davacı vekilince temyiz edilmiştir.
Davacının itirazı 13.5.2002 tarihli sıra cetveline olup mercii hakimliğince 15.11.2001 tarihli sıra cetveli ile ilgili gerekçesinde isabet bulunmamaktadır. Ne var ki, iptali istenen 13.5.2002 tarihli sıra cetvelinde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığından sonucu itibariyle doğru olan karar bu gerekçeyle onanmalıdır.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle kararın ONANMASINA, 29.05.2003 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy