(2004 S. K. m. 257)
Dava: Taraflar arasındaki ihtiyati hacze itiraz talebinin incelenmesi davasının yapılan yargılaması sonunda kararda yazılı nedenlerden dolayı talebin reddine yönelik olarak verilen kararın süresi içinde Okan Tekstil A.Ş. vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
Karar: Tedaş vekili, 7176 nolu elektrik abonesi olan Okan Tekstil A.Ş.nin 18.11.2002 tarihinden sonra tüketilen enerji bedelini ödemediğini, taksitlendirme sözleşmelerine uymadığını, işyerini Tampa A.Ş.ne kiraladığını, kiracı şirketin de ödeme yapmadığını ileri sürerek 3.912.957.-YTL alacak için ihtiyati haciz talebinde bulunmuş, mahkemece talebin yerinde olduğu gerekçesiyle davalının mal ve alacaklarının ihtiyaten haczine karar verilmiştir.
Okan Tekstil A.Ş. vekili, elektrik faturalarına dayanarak ihtiyati haciz istenemeyeceğini, İİK. nun 257. maddesinde öngörülen şartların oluşmadığını ileri sürerek ihtiyati haczin kaldırılmasını talep etmiştir.
Mahkemece borçlu şirketin kabul ettiği borç için dahi ödeme yapmadığı, menfi tespit davası açmadığı, ihtiyati haczin kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığı gerekçesiyle itirazın reddine karar verilmiş, karar Okan Tekstil A.Ş. vekilince temyiz edilmiştir.
Sonuç: Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, Okan Tekstil A.Ş. vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, 16.06.2005 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy