(1086 S. K. m. 440)
Dava: Davacı T. C. Ziraat Bankası vek. Av. M. Ö. A. ile davalı M. G. vs. arasında görülen dava hakkında Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesinden verilen 03.03.2011 gün ve 21-101 sayılı hükmün onanmasına ilişkin Dairemizin 27.10.2011 gün ve 10033-13325 sayılı ilamına karşı davacı vekili tarafındansüresi içinde karar düzeltme yoluna başvurulmuş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
Karar: 5219 Sayılı Kanun ile yapılan değişiklik sonucu HUMK'un 440/3-I maddesindeki parasal sınır, 5236 sayılı Kanunun 19 uncu maddesiyle HUMK'a eklenen Ek-Madde 4'te öngörülen yeniden değerleme oranı da dikkate alındığında2011 yılı için9.350. TL'dir.
Davacı vekili, toplam 6.733,61 TL. alacağın tahsili için yapılan takibe vaki itirazın iptali isteminde bulunmuş, mahkemece 03.03.2011 tarihinde davanın reddine karar verilmiş, hükmün davacı vekilincetemyiz edilmesi üzerine Dairemizce verilen onama kararına karşı davacı vekilince karar düzeltme talebinde bulunulmuştur.
HUMK'un değişik 440/III-1.maddesindeki karar düzeltme ile ilgili parasal sınırın altında olan davalara ait hükümlerin onanmasına veya bozulmasına ilişkin Yargıtay kararları hakkında karar düzeltme yoluna başvurulamaz.
Bu nedenlerle davacı vekilince davanın reddine yönelik ilâm ile ilgili karar düzeltme isteminin reddi gerekmektedir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle davacı vekilinin karar düzeltme isteminin REDDİNE, 17.02.2012 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy