Davacı ... vekili Av. ... ile davalı ...,... Bankası A.Ş. vekili Av. ... arasında görülen dava hakkında Ankara 8. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden verilen 2010/401 esas, 2010/632 karar sayılı ve 08.12.2010 tarihli hükmün bozulmasına ilişkin Dairemizin 2018/618 esas, 2019/2564 karar sayılı ve 15.04.2019 tarihli ilamına karşı davalı vekilince süresi içinde karar düzeltme yoluna başvurulmuş olmakla dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
- KARAR -
Yargıtay ilamında belirtilen gerektirici sebeplere göre, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 440.maddesinde sayılan hallerden hiçbirisine uymayan davalı vekilinin karar düzeltme isteminin REDDİNE, takdiren 450.00 TL para cezasının karar düzeltme isteyen davalıdan alınarak Hazineye gelir kaydedilmesine, 18.06.2020 gününde oybirliğiyle karar verildi.
KARŞI OYDAN RÜCU GEREKÇESİ
Dairemizin 2018/618 esas ve 2019/2564 karar sayılı ve 15.04.2019 tarihli kararında yer alan karşı oy yazımda belirttiğim gibi takip tarihi itibariyle mevcut ihtiyati tedbir nedeniyle davalı banka artık teminat mektubunu nakte çeviremez ve bu nedenle kredi müşterisi ve kefillere karşı bu nedenle işlem yapamaz ise de takip tarihi itibariyle davacı-alacaklıya mektup bedelini ödemekle sorumludur. Zira davacı-alacaklı ihtiyati tedbir kararı verilmeden önce teminat mektubunun nakte çevrilmesini istemiştir.
Bu itibarla Dairemizin yukarıda anılan bozma kararında yer alan karşı oyumun gerekçesinin hatalı olduğunu karar düzeltme talebinin incelenmesi sonucunda anladığımdan karşı oyumdan rücu ederek saygıdeğer çoğunluğun görüşüne katılıyorum.18.06.2020
Full & Egal Universal Law Academy