(765 S. K. m. 453, 473) (647 S. K. m. 4)
Dava: Reşit olmayan Gülsüm ...'i kaçırıp alıkoymaktan, birden çok ırzına geçmekten ve korkutmak maksadıyla silah boşaltmaktan ve izinsiz silah taşımaktan sanık İbrahim, namus ve haysiyetini kurtarmak maksadıyla yeni doğmuş çocuğunu ölüme terk etmekten sanık Gülsüm ...'in yapılan yargılanmaları sonunda; hükümlülüklerine ilişkin Nazilli Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 13.12.1994 gün ve 141/205 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi sanık İbrahim ile müdahil-sanık Gülsüm taraflarından istenilmiş, sanık İbrahim duruşma'da talep etmiş olduğundan dava dosyası Cumhuriyet Başsavcılığından tebliğname ile Dairemize gönderilmekle; karardaki açıklanan nedenle duruşmasız olarak incelendi ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Karar: 1- Sanık İbrahim hakkındaki cezaların türü ve miktarı itibariyle vekilinin duruşma talebinin reddine,
2- Sanık Gülsüm'ün çocuğunu ölümünün muhakkak olacağı bir yere terk ettiğinin anlaşılmasına rağmen TCK.nun 453. maddesi yerine, 473. maddesiyle cezalandırılmasına karar verilmesi aleyhe temyiz olmadığından; kabule göre de, sanık Gülsüm'e yaşı ve verilen cezanın miktarı gözönünde tutulduğunda 647 sayılı yasanın 4. maddesinin uygulanması mümkün ise de, asıl uygulanması gereken TCK.nun 453. maddesindeki asgari ceza miktarı ve CMUK.nun 326/son maddesi hükmü gözönünde tutulduğunda, sonuca etkili olamayacağından bozma nedeni yapılmamıştır.
3- Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanıkların suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliği tayin, sanık Gülsüm hakkında cezayı azaltıcı takdiri indirim sebebinin nitelik ve derecesi takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümde tenkit dışında isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanık İbrahim Yatır vekilinin sübuta ilişen, mağdur-müdahil sanık Gülsüm'ün bir sebebe dayanmayan ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA, 12.10.1995 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy