(1412 S. K. m. 317)
Hayri Ersarı'yı taammüden öldürmekten ve izinsiz silah taşımaktan Hasan Şahinli'nin bozma üzerine yapılan yargılanması sonunda, hükümlülüğüne ait Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 28.05.2005 tarih ve 123/104 s. hükmün Yargıtay'ca tetkiki sanık ile müdahil taraflarından istenilmiş olduğundan dava dosyası C. Başsavcılığından tebliğname ile Dairemize gönderilmekle; incelendi ve aşağıdaki karar tespit edildi.
TÜRK MİLLETİ ADINA
1- Müdahil vekilinin yetkisi bulunmadığından 6136 S. Kanuna muhalefet suçundan kurulan hükme yönelen temyiz isteğinin CMUK. nun 317. maddesi uyarınca reddine,
2- Hükmü süresinde temyiz etmiş olan sanık müdafii bilahare kanuna uygun bulunan hükmün onanmasını istemiş ise de açıkça temyizden vazgeçme durumunun mevcut bulunmadığından temyiz isteminin bir sebebe dayanmadığının kabulü gerekmiştir.
3- Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanığın adam öldürmek suçunun sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun biçimde suç niteliği tayin, cezayı azaltıcı tahrik ve takdiri tahfif sebeplerinin nitelik ve derecesi takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre bozmaya uyularak verilen hükümde isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin ve müdahil vekilinin bir sebebe dayanmayan ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA, 01.05.2006 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy