(765 S. K. m. 50, 322) (5252 S. K. m. 6)
Tuncay Cihan'ı kasten öldürmekten sanık Serhat Eğe'nin yapılan yargılanması sonunda, Hükümlülüğüne ilişkin Salihli Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 21.09.2004 gün ve 382/247 sayılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık ile müdahil taraflarından istenilmiş, sanık duruşma da talep etmiş olduğundan dava dosyası C. Başsavcılığından tebliğname ile Dairemize gönderilmekle: sanığın duruşmaya müdafii göndermemesi nedeniyle duruşmasız olarak incelendi ve aşağıdaki karar tespit edildi.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Oluş ve kabule göre 765 Sayılı Kanun uyarınca kurulan hüküm sanık lehine olmakla hükümden sonra yürürlüğe giren 5237 Sayılı TCK. uyarınca bozma yapılmasına gerek görülmemiştir.
Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanığın suçunun sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliği tayin, takdire ve tahrike ilişen cezayı azaltıcı sebeplerin nitelik ve derecesi takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle kısmen kabul kısmen reddedilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümde düzeltme sebepleri dışında isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin yasal savunma şartlarının oluştuğuna, TCK.nun 50. maddesinin uygulanması gerektiğine ve yeni TCK.nun uygulanmasına, müdahiller vekilinin teşdiden ceza verilmesi gerektiğine, tahrikin bulunmadığına vesaireye ilişen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, TCK.nun 322. maddesindeki yetkiye dayanılarak;
a) Dairemizce de benimsenen Ceza Genel Kurulu kararı uyarınca vekalet ücretinin müdahillere verilmesine,
b) 18.05.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5349 sayılı Kanunun 2. maddesi ile değişik 5252 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkındaki Kanunun 6. maddesinin 1. fıkrasına göre, hüküm fıkrasındaki ağır hapis ibaresinin hapis olarak değiştirilmesine, karar verilmek suretiyle DÜZELTİLEN hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA, 22.07.2005 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy