(466 S. K. m. 1, 2)
Dava: Adam öldürmeğe teşebbüs suçundan sanık olarak Manisa Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılanması sonunda, beraatine karar verilen A. K.'ın tutuklu kaldığı günler için 466 s.kanun uyarınca vaki tazminat isteği üzerine İzmir Dokuzuncu Ağır Ceza Mahkemesince yapılan incelemede; dosyada miktarı yazılı maddi-manevi tazminatın davalı hazineden alınarak adı geçen davacıya ödenmesine dair ittihaz edilen 06/03/2008 tarih ve 517/27 s. kararın Yargıtay'ca tetkiki davalı hazine vekili ile davacı vekili tarafından istenilmiş olduğundan dava dosyası Cumhuriyet Başsavcılığından tebliğname ile dairemize gönderilmekle, incelendi ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Karar: Toplanıp karar yerinde gösterilen delillere göre davacı ve davalı hazine vekillerinin temyiz dilekçelerinde yazılı diğer itirazlarının reddine;
Ancak;
Davacının nüfus ve sabıka kaydı getirtilerek mahsup işlemine esas olabilecek başkaca bir hükümlülüğünün bulunup bulunmadığı araştırılmaksızın eksik inceleme ile karar verilmesi,
Sonuç: Kanuna aykırı olup, davacı ve davalı vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, hükmün CMUK.nun 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA , 26.05.2009 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy