MAHKEMESİ :Ceza Dairesi
SUÇ : Nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma
HÜKÜM : 1-TCK'nin 82/1-h, 53/1, 63. maddeleri uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına,
2- TCK'nin 149/1-a, 53/1. maddeleri uyarınca 12 yıl hapis cezasına, ilişkin Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinin 09/03/2017 tarih ve 2016/71 esas, 2017/29 karar sayılı hükmüne ilişkin sanık müdafiinin istinaf başvurusunun esastan reddine.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Sanık ... hakkında; maktul ...'a yönelik nitelikli kasten öldürme ve nitelikli yağma suçlarından verilen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin 13.06.2017 tarih 2017/1623 E- 2017/1573 Karar sayılı kararında bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin temyiz dilekçesinde ve duruşmada ileri sürdüğü sübuta, yağma suçunun unsurlarının oluşmadığına, sanık hakkında takdiri indirim hükümlerinin uygulanması gerektiğine ve ceza miktarına ilişkin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının ESASTAN REDDİNE, sanık hakkında tayin olunan ceza miktarı ile tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak sanık müdafiinin tahliye talebinin reddine, aynı Kanunun 304/1. maddesi uyarınca dosyanın Elmalı Ağır Ceza Mahkemesine, Yargıtay ilamının bir örneğinin Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 30/06/2020 gününde tebliğnamadeki düşünceye uygun olarak oy birliği ile karar verildi.
30/06/2020 gününde verilen işbu karar Yargıtay Cumhuriyet savcısı ...'ın huzurunda ve duruşmada savunmasını yapmış bulunan sanık ... müdafii Avukat ...'ın yokluğunda 09/07/2020 gününde usulen ve açık olarak anlatıldı.
Full & Egal Universal Law Academy