(492 S. K. m. 13)
Dava: Taraflar arasında görülen davada;
Davacı Hazine, 820 parsel sayılı taşınmazın öncesinin devlet ormanı iken 6831 Sayılı Yasanın 2/B maddesi gereğince Hazine adına orman sınırları dışarısına çıkartıldığını ileri sürerek, tapu iptali, tescil isteğinde bulunmuştur.
Davalı taşınmazın ormanla ilgisinin bulunmadığını belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, dava konusu parselin orman olmadığının daha önce taraflar arasında görülen kadastro mahkemesi kararıyla belirlendiği kesin hüküm bulunduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekili tarafından temyiz edilmiş olmakla,tetkik hakimi Uğur Şentürk'ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü:
Dosya içeriğine, toplanan delillere hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına özellikle çekişmeli parselin öncesinin 484 parsel numarası ile orman olmadığından bahisle hükmen kişiler adına tespit ve tescil edildiği anlaşıldığına göre davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanunu'nun değişik 13. maddesinin (j) bendi uyarınca Hazine'den harç alınmasına yer olmadığına 24.04.2003 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy