(1086 S. K. m. 91)
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, mülkiyeti kendilerine ait 4 adet taşınmazın satışı için Mehmet Ümit Küçük ve Kamil Berdel'i birlikte ve ayrı ayrı vekil atadıklarını, arkadaş ve iş ortağı olan davalıların Mehmet Ümit Küçük'ün işyerinin kapısını kırarak vekaletname ve diğer evrakları çaldıktan ve vekaletnameye yeni fotoğraflar ekleyerek noterden aslına uygun suret aldıktan sonra dava konusu taşınmazları davalı Murat'a satıp devrettiklerini, bu suretle davalı Kamil'in vekalet görevini kötüye kullanarak ve sahte belge ile gerçek olmayan bir satış yaptığını ileri sürüp; tapu kayıtlarının iptali ile adlarına tescilini istemişlerdir.
Davalılar, davacıların 18.6.2004 tarihli dilekçeleri ile davadan feragat ettiklerini öğrendiklerini, feragatı kabul ettiklerini bildirip davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, feragat nedeniyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacılar vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi Senem Altınbulak'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
Dosya içeriğine, toplanan delillere hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına, özellikle feragat dilekçesinin Hakim havaleli olduğu anlaşıldığına göre, davacıların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 14.07.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy