(4721 S. K. m. 683)
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki olduğu 121 ada 7 parsel s. taşınmaza komşu parsel malikleri davalıların müdahale ettiklerini ileri sürüp, el atmanın önlenmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalılar, yılardır sınırların değişmediğini belirtip, davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, müdahale olgusunun keşfen saptandığı gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalılar S. M., İ. M. ve İ. M. tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi B. D. K.'un raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
Dosya içeriğine, toplanan delillere hükmün dayandığı kanuni ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalılar S. M., İ. M. ve İ. M.'nin temyiz itirazları yerinde değildir. Reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 283.50.-YTL. bakiye onama harcının temyiz eden davalılardan alınmasına, 24.01.2008 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy