(818 S. K. m. 18)
Dava: Taraflar arasında görülen davada; Davacılar, ortak miras bırakanları Mehmet Sungur'un, 46 ve 446 parsel sayılı taşınmazlarını, manevi baskı ve hile ile aldatılarak oğulları Resul ve Mahmut'a bağış suretiyle temlik ettiğini daha sonra geri alarak dava dışı Resul'e satış suretiyle devrettiğini, onun da anılan taşınmazları 3.kişilere aktarmasından sonra davalı toruna mal edildiğini işlemlerin mirastan mal kaçırma amaçlı ve muvazaalı olduğunu ileri sürerek, tapuların payları oranında iptali ile adlarına tescili isteğinde bulunmuşlardır.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Davanın reddine ilişkin olarak verilen karar, Dairece ... dosya içeriğinden, toplanan delillerden miras bırakanın oğlu Resul'e yaptığı temlikin bedelsiz ve muvazaalı olduğu, davalı Naci'nin de bu durumu bilen konumunda bulunduğu, temliklerin mal kaçırma amaçlı olduğu gözetilerek, davanın kabulüne karar verilmesi gerektiği... gerekçesiyle bozulmuş, mahkemece bozma ilamına uyularak davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi Ülkü Akdoğan'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir. Davalının temyiz itirazı yerinde değildir.
Sonuç: Reddi ile usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 274.60.-YTL. bakiye onama harcının temyiz edenden alınmasına, 28.01.2008 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy