(4721 S. K. m. 683)
Taraflar arasında görülen davada; Davacı, kayden paydaşı olduğu 1634 ve 1635 parsel sayılı taşınmazlara, davalıların boru döşemek ve su çıkartmak suretiyle tecavüz ettiklerini ileri sürerek elatmanın önlenmesi ve eski hale getirilmesi isteğinde bulunmuş, yargılama aşamasında 1634 parsel sayılı taşınmazla ilgili isteğinden feragat etmiştir.
Davalılar, dava konusu taşınmazdan, dava dışı paydaş F. A.'ın izni ile boru geçirdiklerini belirterek davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, davalıların, davacının paydaşı bulunduğu 1635 parsel sayılı taşınmaza haklı ve geçerli bir neden olmaksızın boru döşemek suretiyle müdahale ettikleri gerekçesiyle dava konusu 1635 nolu parsele davalıların elatmasının önlenmesine ve eski hale iadesine karar verilmiştir.
Karar, davalılar vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi Ş. D. İlgün'ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
Dosya içeriğine, toplanan delillere hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle kayden davacıya ait çaplı taşınmaza mecra hakkı tesis edilmeksizin davalıların haklı ve geçerli bir nedenleri olmadan su boruları geçirmek suretiyle elattıkları anlaşıldığına göre; davalıların temyiz itirazları yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 14.03.2007 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy