(4721 S. K. m. 683) (1086 S. K. m. 436)
Dava: Taraflar arasında görülen davada; Davacı, kayden maliki bulunduğu 155 ada 56 parsel sayılı taşınmazı davalının haksız olarak kullandığını ileri sürüp elatmanın önlenmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalı, dava konusu taşınmaza bir müdahalesi olmadığını belirtip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, çekişmeli taşınmaza davalının ekim yapmak suretiyle müdahale ettiği gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik hakimi E. Küçüksözen'in raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp, düşünüldü.
Sonuç: Dosya içeriğine, toplanan delillere hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle çapa dayalı olarak açılan elatmanın önlenmesi davasında davalının haklı ve geçerli bir nedeni bulunmaksızın davacı taşınmazına ekim yapmak suretiyle elattığı saptandığına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 110,11 YTL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 20.03.2007 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy