(4721 S. K. m. 3)
Dava: Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, aleyhine yapılan icra takibi sonucu 181 parsel sayılı taşınmazın alacağına mahsuben cebri ihaleyle Tarişbank'a satıldığını, Tarişbank'ın da anılan taşınmazı davalı İ.'e satış suretiyle temlik ettiğini, ihalenin kesinleşen ilamla feshedildiğini, tescilin dayanağının kalmadığını, son kayıt malikinin de iyiniyetli olmadığını ileri sürerek, tapunun iptal ve tescilini, olmadığı takdirde tazminat isteğinde bulunmuştur.
Davalı İ., iyiniyetli olduğunu bildirip, davanın reddini savunmuştur.
Davalı Bankanın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredildiği bildirilmiştir.
Davanın reddine ilişkin olarak verilen karar, son kez; ... davalı İ.'in, çekişmeli taşınmazı ihalenin feshi davası devam ederken temellük ettiği yönünde taraf tanıklarının beyanda bulunduğu aksine bir olgunun da varit olmadığı, ayrıca taşınmazın köyde olup, davalının da aynı köyde bulunduğu, ihalenin iptali hakkındaki davayı bilmemesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu gözetilerek davanın kabulüne karar verilmesi gerektiği gerekçesiyle bozulmuş, mahkemece bozma ilamına uyularak davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalılar tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi Ülkü Akdoğan'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşüldü:
Karar ve Sonuç: Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir. Davalıların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 136.50.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalı İ. K.'dan alınmasına, 27.09.2010 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy