MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması
HÜKÜM : Mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanıklardan ...'in yokluğunda kurulan hüküm Tebligat Kanununun 21.maddesine göre tebliğ edilmiş ise de, tebligatta evrakın kime teslim edildiğinin belirtilmemesi karşısında, tebligatın geçersiz olduğu ve sanığın hükmü öğrenmekle süresinde temyiz ettiği kabul edilerek temyiz isteminin süre yönünden reddine dair 19.06.2012 tarih ve 2011/343 sayılı ek kararın kaldırılmasına karar verilerek yapılan incelemede;
Sanıkların suç işleyip, kendileri hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engellemek amacıyla kardeşlerine ait kimliği veya kimlik bilgilerini kullanmaları şeklindeki eylemlerinin, 5237 sayılı TCK.nun 268.madde yollamasıyla 267. madde kapsamında değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmediğinden tebliğnamedeki bu suç yönünden belirtilen bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yapılan duruşmaya toplanan delillere, gerekçeye, hakimin kanaat ve takdirine göre temyiz itirazları yerinde olmadığından reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA, 03.06.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy