MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Mağdurlardan ...'nin gerekçeli karar başlığında gösterilmemesi, mahallinde düzeltilebilir maddi hata olarak kabul edilmiştir.
Sanığın, farklı adreslerde oturan mağdurlar ... ve ...'a ait su sayaçlarını, ikamet ettikleri binaların iç tarafındaki giriş kısımlarından çaldıktan sonra bir başka adreste oturan katılan ...'e ait su sayacını çalmaya çalışırken yakalanması şeklinde gerçekleşen eylemlerinde, mağdurlara yönelik üzerine atılı hırsızlık suçlarının tamamlandığı gözetilmeden, tüm suçlardan hakkında teşebbüs hükümlerinin uygulanması aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamış, 5237 sayılı TCK'nın 53. maddesinin bazı bölümlerinin iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin 24/11/2015 tarihinde yürürlüğe giren 08/10/2015 gün ve 2014/140 esas, 2015/85 sayılı kararı da nazara alınarak bu maddede öngörülen hak yoksunluklarının uygulanmasının infaz aşamasında gözetilmesi mümkün görülmüştür.
Yapılan duruşmaya, toplanan delillere, gerekçeye, hakimin kanaat ve takdirine göre temyiz itirazları yerinde olmadığından reddiyle hükümlerin istem gibi ONANMASINA, 20/06/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy