(743 S. K. m. 2, 134)
Dava ve karar: Dosyadaki delillerden bu davadan on yıl önce davalının, davacının rızası ile kürtaj yaptırıp çocuğunu aldırdığı ve bu sırada davacının ben eşimle cinsel ilişkide bulunmadım, bu çocuk nereden çıktı dediği, kocanın bu sözünün davalıyı kırdığı, o tarihten beri de taraflar aynı evde oturmaya devam etmelerine rağmen davalının davacı ile konuşmadığı, aradan geçen süre içinde davacı kocanın muhtelif zamanlarda karısında özür dilemesine, hatta yakınlarını araya koymasına rağmen davalının inatla tutumunu sürdürdüğü ve kocasını hiçbir zaman affetmediği gerçekleşmiştir. Bu durumda davacı için boşanma hakkının da doğduğunun kabulü zorunludur.
Öte yandan, davalının aynı evde oturmakla birlikte on yıldır konuşmaktan kaçındığı kocanın boşanma isteğine karşı çıkması hakkın kötüye kullanılması niteliğindedir. O halde olayda MK. nun 3444 sayılı Kanunla değişik 134/2. maddesi şartları oluşmuştur. Boşanmaya karar verilmesi gerekirken yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
Sonuç: Davacının temyiz itirazının bu sebeple kabulü ile hükmün BOZULMASINA, 02.12.1991 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy