(4721 S. K. m. 166) (743 S. K. m. 134)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bugün temyiz eden vekili Av. H.Basri Kürüm ile karşı taraf Abdullah Asım S. geldiler. Gelenlerin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Davacı bundan önce açtığı davadan 01.03.2000 tarihinde feragat etmiş ve taraflar barışmışlardır. Bu davadan sonra tarafların evlilik hayatını devam ettirdikleri kadının hamile kaldığı, aynı evde yaşadıkları anlaşılmaktadır. Bu hal davalıya atfedilen olayların evlilik birliğini temelinden sarsacak nitelikte olmadığı anlaşılmaktadır. Şu halde davanın reddi gerekirken boşanmaya karar verilmesi doğru değildir.
Sonuç:Hükmün açıklanan sebeple BOZULMASINA, duruşma için takdir olunan 250.000.000 TL. vekalet ücretinin davacıdan alınıp davalıya verilmesine, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oyçokluğuyla karar verildi. 14.05.2002 (Salı)
MUHALEFET ŞERHİ
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan bütün temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanması gerekir.
Full & Egal Universal Law Academy